El nom Redtortuga

La tortuga és l’emblema que ens identifica i el nom amb què se’ns coneix en el món del transport. Però l’elecció d’aquest entranyable rèptil com a símbol d’identitat de l’empresa té la seva explicació.

Un cop ideada l’estació de La Jonquera, calia trobar un nom per a l’empresa i un logotip que fos representatiu i alhora cridés l’atenció. Per fer-ho, vam decidir observar l’entorn natural que envolta l’estació, la Serra de l’Albera. D’aquesta manera, la companyia va ser batejada Oil Albera en referència a les muntanyes que envolten l’estació. Per al logotip es va escollir un dels animals més representatius de la fauna autòctona de la serra empordanesa. Saps quin? Exacte: la tortuga mediterrània. L’Albera és l’únic racó de la península on habiten en llibertat aquesta classe de tortugues i que, a més, està en perill d’extinció.

L’entorn natural que envolta l’estació de La Jonquera Redtortuga és la serra de l’Albera, l’únic racó de la península on habita en llibertat la tortuga mediterrània

Ràpidament, els transportistes van començar a conèixer l’estació com La Tortuga i fou així, amb la posada en marxa de la xarxa nacional, com es va acabar adoptant el nom de REDTORTUGA.